Každý by měl zažít vyhlídkový let balonem

Představte si na chvíli, že letíte balonem nad Prahou, Vysočinou, Českým rájem nebo třeba nad Karlštejnem. Shlížíte dolů, kde budovy jsou jako malé domečky ze stavebnice vašich dětí.  Přehlédnete velký les jedním pohledem. Skalní města se pod vámi jen zavlní. Cítíte trochu strach, ale ten přebíjí jiný pocit, pocit štěstí. Není nic krásnějšího než pohled z výšky na naši stověžatou matičku, krásnou přírodu či středověký královský hrad.

Let balonem je spíše plavba

Když se koš s obrovským balonem odlepí od země, je to pocit jako byste dostali křídla. Pomalu se zvedáte výš a výš. Máváte svým rodinám a všem, kteří vás přišli vyprovodit, jako by výlet měl trvat roky. A přitom je to jen chvilka ve vašem životě. Ale vzpomínky, pocity, zážitky to vše ve vás zůstane.

Jste v oblacích. Pod vámi pomalu ubíhají známá i neznámá místa. Najednou si uvědomíte, že neletíte. Vy tím vzduchem jen plujete. Čas se zpomalí. Vnímáte vůni, vnímáte ticho, vnímáte klid a pohodu. Už nikam nespěcháte. Jen si tak pomalu plujete vzduchem a kocháte se krásou naší země. A jen vítr rozhodne, kam až vás balon donese.

Let balonem není jen pro adrenalinové nadšence

Je spousta různých zážitků, kde vládne adrenalin. Ten ale při balonovém létání ve velkém množství nečekejte. Při nástupu do koše balonu se vám mohou trochu třást kolena a můžete mít pocit, že tlukot svého srdce i slyšíte, ale když už v tom koši jste, vše se zklidní. Vzduchoplavba je velice příjemný a relaxační zážitek.

Nemějte tedy žádné obavy, pokud své babičce dáte k sedmdesátým narozeninám dárkový poukaz na vyhlídkový let balonem. Bude nadšená. Ze začátku bude nejspíš trochu nervózní, ale to se v okamžiku změní. Až vám bude při odletu mávat z koše balonu, uvidíte na její tváři spokojený úsměv. A v tu chvíli budete vědět, že jste vybrali ten nejlepší dárek.

 

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *