Vytápění uhlím se stále vyplatí

V současné době se vytápění interiéru jak rodinných domů, tak i komerčních objektů řeší hned několika způsoby. Jeden z nich představuje bezesporu černé uhlí. Myslíte si, že jde o zastaralou záležitost, kterou bychom měli řadit spíše do minulého století? Jste do jisté míry na omylu, jelikož opak je pravdou. Černé uhlí představuje stále velmi výhodný typ paliva. Důkazem budiž i fakt, že celkem 40 % elektřiny se vyrábí právě jeho spalováním. Jaké jsou tedy hlavní přednosti černého uhlí a jak jej výhodně zakoupit? Na tyto otázky si postupně odpovíme.

Proč právě tento typ paliva?

Odpovědí na tuto otázku je hned několik. V první řadě nabízí vysokou výhřevnost a dlouho vydrží v kamnech. Ve srovnání se dřevem i několikanásobně. Cenově se také dostanete poměrně nízko. Navíc je černé uhlí bez větších problémů dostupné. Stejně tak je pestrá i nabídka výrobců a prodejců kotlů, jež jsou určeny na tento typ paliva. Mnohé z nich jsou velmi úsporné.

Zapomeňte na sypané uhlí

Když se řekne černé uhlí, vybavíte si obrovskou dřinu s jeho skladováním. Automobil dovezl hromadu černých kousků až k vašemu domu a následně bylo nezbytné vše v lepším případě naložit na dopravník. V tom horším se házelo uhlí přímo do sklepa, případně se vozilo na kolečkách až ke kotli. Dnes je situace mnohem výhodnější. Stačí si pouze zakoupit pytlované balené uhlí. To zajistí mnohem jednodušší manipulaci a především i to, že se nezašpiníte.

Jak na výhodný nákup?

Zaměříte-li se na prodej uhlí tohoto typu, zjistíte, že jedním z nejznámějších dodavatelů je firma Optimtop. Nabízí pytlované černé i hnědé uhlí na paletách. Ať už si jej objednáte odkudkoli po celé České republice, budete mít dopravu od jedné objednané palety zcela zdarma. Pytle vám složí přímo u vašeho domku nebo firmy a vy si je pouze odvezete ke kotli, případně někam jinam dle potřeby.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *